Book

book challenge 2017 // reading sunday no. 23

 photo readingsunday-no23_zpsissuztfp.jpg

A new year, a fresh new reading challenge on goodreads.com. De challenge van vorig jaar ging niet helemaal volgens plan, de laatste maanden zat ik niet meer in mijn leesflow en kon ik geen tijd en rust vinden om te lezen. Mijn plan was om in 2016, 25 boeken te lezen. Al gauw heb ik dit teruggebracht naar 20 boeken en dat heb ik op het nippertje gehaald. Nu in 2017 ben ik weer zo eigenwijs om mijn doel op 25 boeken te zetten. De uitdaging wil ik opnieuw aangaan, haha!

Dit jaar wil ik mij ook wat meer richten op verschillende boek genres. De laatste paar jaren heb ik over het algemeen alleen maar thriller boeken gelezen, daar wil ik dus nu verandering in brengen. Ik blijf uiteraard nog steeds thriller boeken lezen, want ik kan niet zonder die spannende boeken, maar ik vind zelfhulpboeken ook heel interessant. Dit is een lijstje met boeken die ik dit jaar graag zou willen lezen:

Nooit meer te druk – Tony Crabbe
Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven. Onze inbox en t-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar ‘nooit meer te druk’ is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en beidt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

De moed van imperfectie – Brené Brown
Brené Brown beschrijft in De moed van imperfectie hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een ‘bezield leven’: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.

Het happiness project – Gretchen Rubin
Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Iedere maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Ze hoopt antwoord te krijgen op de vraag: heb je je geluk in eigen hand? Heb jij soms het gevoel dat je nog gelukkiger of vrolijker zou kunnen zijn? Dan is dit hét boek voor jou: het doet je lachen én nadenken en staat vol tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan.

Hygge – Meik Wiking
Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Meik Wiking, CEO van het Happiness Research Institute in Kopenhagen, dicht dit grotendeels toe aan hygge, de Deense mentaliteit voor het leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen, zoals qualitytime met vrienden en familie, en samen genieten van de goede dingen in het leven, zowel buitenshuis als thuis: cocoonen 2.0. Hygge is zo’n woord dat niet direct te vertalen is, maar iets betekent als comfort, warmte, saamhorigheid. Het is dat gevoel dat je krijgt als je met warm gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt. Of dat gevoel wanneer je met je beste vrienden samen thuis eet en een goed gesprek hebt bij kaarslicht. Het is dat niet te beschrijven gevoel dat je ervaart als het licht dat ’s ochtend door je slaapkamerraam valt precies goed is.

Willen jullie dit jaar ook een x aantal boeken lezen? En welke staan er op jouw lijstje?

Previous Post Next Post

you may also like

4 Comments

 • Reply Benthe

  Ik ben niet echt een lezer en heb dus ook geen leesdoel gesteld. Maaar deze vier boeken staan wel allemaal op mn wishlist, lijken me heel interessant 😍!

  8 januari 2017 at 9:59 PM
 • Reply Romy

  Naar al deze vier boeken ben ik razend benieuwd. Nooit meer te druk ben ik op dit moment aan het lezen en ik vind het echt een onwijs goed boek. Er staan zoveel goede en nuttige inzichten in.

  9 januari 2017 at 6:20 PM
  • Sanne
   Reply Sanne

   Ah tof, ik ben heel benieuwd. Ga hem zo snel mogelijk lezen!

   10 januari 2017 at 9:08 PM
 • Reply Linda

  Mooie lijst! Vooral Nooit meer te druk kan ik je heel erg aanraden! Ik ben nu zelf bezig in Better than before, ook van Gretchen Rubin. Dat vind ik (tot nu toe) ook echt een aanrader! Het gaat over het aanleren van gewoontes, maar dan wel rekening houdend met dat iedereen anders is en dat iedereen dus ook op een andere manier gewoontes aanleert. En onderbouwd met onderzoek, dat vind ik zelf altijd wel fijn :-). Mijn doel voor dit jaar is 30 (vorig jaar 23 boeken gelezen), hoop dat het me gaat lukken!

  14 januari 2017 at 10:05 AM
 • Leave a Reply