Art

five museums on my to do list

 photo vifemuseums_zpsiji7qckq.jpg

Afgelopen maandag was ik een middagje in het Stedelijk Museum Amsterdam om de tentoonstelling van Sandberg te bezoeken. Een tentoonstelling van de grafische vormgeving van Sandberg en hoogtepunten uit de Stedelijk collectie verzameld door de voormalig Stedelijk directeur. Een mooie en vooral ook inspirerende tentoonstelling. Ik ben sowieso echt dol op het Stedelijk Museum in Amsterdam, echt een favoriet!


Na dit bezoekje begon het weer te kriebelen, ik moet vaker, veel vaker naar een museum gaan. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met vijf musea die ik dit jaar wil gaan bezoeken. Bij alle vijf ben ik nog nooit geweest en wordt het echt wel eens tijd om ze te gaan bezoeken.

Rijksmuseum in Amsterdam
Alleen het gebouw al van het Rijksmuseum ziet er indrukwekkend uit. Daar moet ik echt een keer een dagje rondsnuffelen. Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de 16 rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters, zoals Rembrandt, Vermeer en Hals.

GRID grafisch museum in Groningen
Een grafisch museum?! Ja daar moet ik sowieso een keertje heen. GRID is niet alleen een museum maar ook een cursuscentrum voor grafische technieken en worden er regelmatig exposities gehouden van met name uit Noord-Nederland afkomstige grafische kunstenaars.

Museum Voorlinden in Wassenaar
Dit museum kwam ik ineens zo vaak tegen op Instagram, het leek wel of iedereen die ik volg naar Wassenaar ging. Vooral Leandro Erlich’s Swimming Pool, die speciaal voor Voorlinden ontworpen is, is erg populair. Na al die foto’s wil ik dat zwembad ook wel eens in het echt zien. Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden in Wassenaar.

Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam
Ook dit museum kom ik al heel lang en vaak op Instagram tegen. Het maakt mij nieuwsgierig, dus het wordt ook wel eens tijd om een dagje naar Rotterdam te gaan. Museum Boijmans van Beuningen is een museum voor beeldende kunst. Het museum toont creaties op het gebied van van beeldende kunst, toegepaste kunst en design. Het biedt een overzicht van Nederlandse en Europese kunst, van de vroege middeleeuwen tot in de 21e eeuw.

Van Abbemuseum in Eindhoven
Het van Abbemuseum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. De collectie bestaat uit ruim 2700 kunstwerken, waarvan ongeveer 1000 werken op papier, 700 schilderijen en 1000 sculpturen, installaties en videowerken.

Welk museum heb jij al bezocht of wil je nog gaan bezoeken?

Previous Post Next Post

you may also like

12 Comments

 • Reply Veerlez

  Oeehw nu krijg ik echt weer zin om een museum te bezoeken! Als je naar het Boijmans gaat, kan je ook meteen makkelijk naar de Kunsthal, daar is de museumjaarkaart (tegenwoordig) ook geldig! En als je naar een museum in de buurt wilt, KaDe in Amersfoort is een fijn maar klein museum! Helaas zijn die nu voor de ombouw naar de volgende tentoonstelling even gesloten! Maar zeker een een aanrader!

  4 januari 2017 at 9:43 PM
  • Sanne
   Reply Sanne

   Ah tof! Ik heb nog geen museumjaarkaart, maar die moet ik dan toch maar eens aanschaffen denk ik haha! Oke, thanks ze gaan allebei op mijn lijstje :)

   5 januari 2017 at 6:16 PM
 • Reply Marlous

  Leuk lijstje! Ik heb een museumkaart, en die komt goed van pas. Toevallig ga ik vanmiddag naar het Spoorwegmuseum in Utrecht, heb je die al gehad? Lijkt me zelf heeel leuk (ook al heb ik niet echt iets met treinen haha).

  5 januari 2017 at 11:58 AM
  • Sanne
   Reply Sanne

   Ik ben daar alleen geweest tijdens het Allerhande Kerstfestival, haha. Maar dat is natuurlijk heel anders. Ik ben heel benieuwd hoe je het vond, het lijkt mij in ieder geval wel een interessant museum!

   5 januari 2017 at 6:18 PM
   • Reply Marlous

    Ja ik was er dus ook toen geweest, en was toen positief verrast, daarom wilde ik nog eens terug haha. Was oprecht heel leuk, beetje Efteling gevoel omdat alles zo mooi gemaakt is.

    7 januari 2017 at 11:25 AM
    • Sanne
     Reply Sanne

     Ah super leuk, dan moet ik er ook maar eens een keertje heen :)

     8 januari 2017 at 11:34 AM
 • Reply Wanda

  Het Rijksmuseum wil ik ook dolgraag bezoeken maar dat betekent eigenlijk ook dat we gezien de afstand een weekendje Amsterdam moeten plannen maar goed, dat is natuurlijk ook niet zo erg haha… Ik wil ook zeker nog eens naar het Groninger Museum en het Scheepvaartmuseum, ook in Groningen.

  5 januari 2017 at 2:12 PM
  • Sanne
   Reply Sanne

   Precies niks mis met een weekendje Amsterdam haha! Ah top, thanks voor de tips :)

   5 januari 2017 at 6:18 PM
 • Reply Iris

  Leuk lijstje! Het Boijmans en van abbemuseum zijn inderdaad hele leuke musea! Ik wil zelf graag weer een keer naar FOAM. Het Groninger museum is ook leuk en het Gemeentemuseum in Den Haag is ook altijd favoriet.

  5 januari 2017 at 8:15 PM
  • Sanne
   Reply Sanne

   Oh ja FOAM, daar wil ik ook een keer heen!

   8 januari 2017 at 11:35 AM
 • Reply Eva

  Mooie bucket list om dit jaar te halen, toch? :D

  5 januari 2017 at 10:21 PM
  • Sanne
   Reply Sanne

   Ja zeker, een heel mooi lijstje! :D

   8 januari 2017 at 11:36 AM

  Leave a Reply